Metropolit Joseph’s julebudskab 2019

Mine kære elske­de børn

Kristus fødes! Lov­pris Ham!

Det er dét, vi fejrer i dag: Mes­si­as’, Den Sal­ve­des Fød­sel i kødet.

Jesus Kristus, vor Her­re, Ham er det, som brin­ger hel­bre­del­se og fred, sådan som vi har hørt det fra Pro­fe­ten Esa­jas’ mund. Det­te er den ene, den ”sto­re glæ­de”, som vi – de krist­ne – fejrer på den­ne dag!

Vi glæ­der os, thi for vores skyld send­te Gud Sin énbår­ne Søn til ver­den for at gen­ska­be os til en væren uden ende, som er det evi­ge liv. — Men i den­ne Kir­kens hel­li­ge tid, hvor krist­ne fejrer og tager del i vor Her­re og Frel­ser Jesu Kri­sti Fød­sel, må vi være klar over, at vi er omrin­ge­de af den såkald­te ”ver­dens fred”, som afle­der os og brin­ger os på afstand af den fred, Kristus bringer. 

Vi må styr­ke tro­en på, at vores men­ne­ske­li­ge sjæls vir­ke­lig lever for evigt, og vi må styr­ke tro­en på frel­sens gave. Vi må være opmærk­som­me, så vi ikke bli­ver for­blæn­de­de af den­ne ver­dens funk­len­de, blin­ken­de og kun­sti­ge lys, så at vi taber det lys af syne, som strå­ler ud fra Kristus, Han, som oply­ser alle.

For på den­ne dag – sådan siger den hel­li­ge Johan­nes Chryso­st­o­mos i en præ­di­ken jule­dag – brin­ges det gam­le sla­ve­ri til ende, Djæ­vel­en gøres til skam­me, dæmo­ner­ne jages på flugt, døde­ns magt bry­des, por­ten til Para­dis åbnes, for­ban­del­sen ophæ­ves, vi befri­es fra syn­den, al vild­fa­rel­se dri­ves bort, og Sand­he­den brin­ges tilbage.

Mine kære elske­de, når vi sam­les for at lovsyn­ge Den hel­li­ge Tre­e­nig­hed, lad da vores glæ­de vore ædru­e­lig og inder­lig. Lad os glæ­de os, ikke over mad og drik­ke og alt andet, som er her i dag og er bor­te i mor­gen; men lad os for­be­re­de os til at mod­ta­ge vor Her­re Jesu Kri­sti rene og hel­li­ge Lege­me og Blod.

Lad os fejre den­ne dag i bevidst­he­den om, at Gud er kær­lig­hed, om at vi er Hans børn, og om at efter det­te kor­te besøg på Jor­den, i lig­hed med Hans enbår­ne Søns besøg, skal også vi fry­de os i Ham og leve i lyset af Hans nærvær.

I dag står vi sam­men med eng­le og hyr­der ved kryb­ben; i mor­gen skal vi knæ­le for Ham i det evi­ge Rige, Han har beredt for os før alle tider.

Ind­til da, lad os råbe det ud: Kristus fødes! Lov­pris Ham!

I ønskes et vel­sig­net og lyk­ke­brin­gen­de Nytår 2020

Kær­lig hil­sen i det nyfød­te Barn-Kristus

Metro­po­lit Joseph